Ruletă rusească

„Fată, sunt minus douăzeci de grade afară. Ești nebună? Cum de te-ai îmbrăcat atît de subțire? Și nu ai nimic pe cap, ești descoperită.”
Cele două fete așteaptă în stația de autobuz. E ger. Autobuzul întîrzie.
„Unde te duci?”
„Am întîlnire cu Mihai.”
„Ah, acum înțeleg motivul pentru care ești atît de gătită. Să știi totuși că ești prea al naibii de subțire îmbrăcată.”
„Ba deloc.”
„Fată, serios. Uită-te la tine, peste cîteva minute o să te învinețești.”
„Nu-mi pasă. Trebuie să fiu frumoasă. Mai bine mor decît să mă umplu de țoale, chit că e frig de crapă pietrele.”

Cîțiva pași mai încolo de cele două fete, pe bancă, Moartea așteaptă și ea autobuzul. Și autobuzul întîrzie. Ar putea foarte ușor să închidă ochii și cînd i-ar deschide ar fi acolo unde trebuie să ajungă dar de mult nu a mai mers cu transportul în comun. Ultima dată cînd a făcut-o a găsit cîțiva clienți foarte interesanți.
Stă și se gîndește la ale ei. Bagă de seamă cele două fete ce stau de vorbă la cîțiva pași de ea. Zîmbește. Una din ele e atît de dezbrăcată că te și miri cum de nu a înghețat deja în frigul ce începe să fie din ce în ce mai pătrunzător. Le privește cum vorbesc, sunt aprinse. Lasă capul în jos, se gîndește la ale ei. “Mai bine mor decît…” Privește din nou în direcția celor două, căutînd-o pe cea care a vorbit. E atît de dezbrăcată. Și e frig.
Moartea zîmbește și scoate un revolver de la brîu. Bagă mîna într-un buzunar și scoate și un cartuș. Saltă revolverul și privește prin găurile butoiașului. E desăvîrșit. Bagă cartușul în revolver, învîrte cu putere butoiașul și-l privește cum se învîrte. Îl lasă să se oprească după care ochește.
Nu are Moartea ocazie prea des să se joace. Și iubește ruleta rusească. Zîmbește către fata care mai bine ar muri decît să… Înclină din cap către ea.
Apasă pe trăgaci.

SFÎRȘIT

Dacă vrei să spui ceva...