Cerere de prietenie

Nu mai intrase pe Facebook de două luni. Nu o făcea atunci cînd scria un roman. Foarte rar verifica email-ul. Voia să nu îl distragă nimic în momentele cînd crea personajele. Se dedicase în fiecare zi scrisului. Romanul crescuse pagină cu pagină. Pînă în ziua cînd a pus ultimul punct și a scris “Sfîrșit”.

A pornit laptopul și a accesat Facebook-ul. Avalanșa de notificări l-a făcut să zîmbească. A verificat secțiunea de mesaje mai întîi, așa cum făcea de fiecare dată. A plănuit să le citească în tihnă mai pe seară. Abonări la postările lui. Multe, foarte multe. A intrat pe propria pagină pentru a scrie ceva. Văzu că numărul de prieteni era tot 5000. Succesul vine și cu un mare număr de prieteni, chiar dacă numai virtuali. Termină de scris, apăsă pe butonul de publicare. În momentul în care pagina se actualiză și afișă textul pe care tocmai îl scrisese băgă de seamă că numărul de prieteni scăzuse la 4999.

Iată că se întîmplă să nu placi chiar tuturor. Și asiști și în direct la plecarea cuiva. Zîmbi.

***

„Așa. Acum apasă pe buton.”

Cu cuțitul la gît, bărbatul duse săgeata mouse-ului pe butonul “Unfriend” și îl apăsă. O secundă mai tîrziu nu mai era prieten pe Facebook cu scriitorul lui preferat.

„Vezi? Nu a fost chiar atît de greu”, spuse cel ce ținea cuțitul.

Expresia de groază de pe fața celuilalt se transformă în mirare în momentul în care lama intră adînc în carne. Se prăbuși. Sîngele bolborosea din gîtul străpuns.

Ucigașul scoase din buzunar un telefon, deschise aplicația Facebook, intră pe profilul scriitorului și zîmbi în momentul în care apăsă pe butonul “Add friend.”

„Eu sunt cel mai mare fan al tău.”

Un chicotit îi scăpă printre buze. Băgă telefonul în buzunar, privi la cel pe care tocmai îl înjunghiase, văzu că a murit după care merse la ușă și ieși.

SFÎRȘIT


ceasca-de-cafea-widget-donatii
Poveștile pe care le găsești aici sunt gratuite dar dacă îți plac și apreciezi timpul pe care îl dedic scrisului poți să donezi cît te lasă inima. Te asigur că banii vor fi cheltuiți pe cafea, ca să mă ajute să stau treaz și să mi se învîrtă rotițele generatorului de idei. Mulțumesc.

EUR    USD    GBP


Dacă vrei să spui ceva...