Mărturie

Nu mi-aș fi închipuit că Judecata de Apoi va fi un eveniment atît de lipsit de importanță și de fast. Dacă ar fi să dau crezare celor scrise în Cartea Sfîntă întregul Univers al trebui să fie zguduit de amploarea unui asemenea act. Nimic mai departe de adevăr. Plutim în nimic, o galaxie undeva în infinitul spațiului,în preajma unei stele care a luminat atît de puternic în atîtea rînduri de-a lungul milioanelor de ani.

Completul de judecată este minim. Ai fi zis că pentru o asemenea Judecată vor fi convocate cele mai luminate minți pe care le-a dat infinitul spațiului. Caut cu privirea către cele trei fețe. Așteaptă. De jur împrejur, toate sufletele născute de la facerea lumii. Nimeni nu lipsește. Nici nu ar avea cum.

Unul dintre cei trei judecători întoarce pagina Cărții pe care o are în față. Îmi aud numele, mi se cere să merg în față. Mă opresc în dreapta lor. Aud vocea unuia dintre cei trei:

„Ascultă mărturia martorului.”

Îmi îndrept privirea în jos și răsuflu adînc. Îmi adun gîndurile. O ridic și privesc spre cel de alături. Un bătrîn fără vîrstă, cu păr lung, alb și barbă. Fruntea brăzdată de cute. Privește drept, spre mine.

Înainte de a începe să vorbesc un gînd mă săgetează. Nu m-aș fi așteptat niciodată să trebuiască să depun mărturie împotriva lui Dumnezeu.

SFÎRȘIT


ceasca-de-cafea-widget-donatii
Poveștile pe care le găsești aici sunt gratuite dar dacă îți plac și apreciezi timpul pe care îl dedic scrisului poți să donezi cît te lasă inima. Te asigur că banii vor fi cheltuiți pe cafea, ca să mă ajute să stau treaz și să mi se învîrtă rotițele generatorului de idei. Mulțumesc.

EUR    USD    GBP


Dacă vrei să spui ceva...