Pînă cînd moartea ne va despărți

„Voi face dragoste cu tine pînă ce moartea ne va despărți.”

Ochii ei se umeziră și o lacrimă i se scurse încet pe obraz. Ridică mîna și o așeză pe sînul stîng, deasupra inimii. Degetele i se strînseră pe materialul alb. Rochia de mireasă se împrăștia pe tot patul. Stătea sprijinită de pernă și îl privea cum desface papionul, apoi nasturii cămășii. O scoase din pantaloni și o aruncă pe jos. Salivă la vederea pieptului lui păros și simți dorința cum o străbate.

„Este cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care am auzit-o vreodată.”

Vocea ei tremura. Continuă să îl privească. Pulsul îi creștea încet și degetele i se strînseră mai tare pe materialul rochiei. Se uită la el cum desface catarama de la curea. Desfăcu și nasturii și trase de pantaloni. Scoase apoi și chiloții. Se îndreptă.

„Nu este doar o declarație. Este și continuarea jurămîntului din biserică. Dar continuarea asta nu o puteam spune acolo.”

Ea chicoti. Întinse mîinile, trase de poalele rochiei și o ridică, lăsîndu-l să vadă chilotul alb cu portjartier. Ridică șoldurile, ca o chemare. El se apropie, se urcă pe pat și se mișcă pînă deasupra ei. Își apropie fața și îi mușcă buzele.

„Nu, nu prea puteai să o spui acolo. Deși, la cît de direct și de sărit de pe fix te știu, nu m-ar fi mirat să te aud cum o spui de față cu toată lumea. Ar fi dat o savoare deosebită ceremoniei.”
„Da, ar fi dat o savoare deosebită. Cum o să dea, de altfel, acestor clipe ceea ce o să fac în continuare.”

Auzindu-l, ea simți o arsură pe interior. Întinse palmele, îl apucă de fund și îl apăsă în ea. Închise ochii, frecîndu-se încet de el, așa că nu putu să îl vadă cum duce mîna la sertarul noptierei, cum îl deschide și ia ceva de acolo. Deschise gura și gemu. Ridică pleoapele și îl privi în ochi.

„Și acum, să reînnoiesc jurămîntul de mai devreme. Voi face dragoste cu tine pînă ce moartea ne va despărți.”

Cuvintele lui căpătară un nou sens, susținute de cuțitul pe care îl ținea lipit de pielea de pe gîtul ei. Simți frica cum o străbate și ochii i se măriră. Vru să spună ceva dar nu mai apucă să o facă. Mîna lui îi astupă gura.

SFÎRȘIT

Dacă vrei să spui ceva...